۱۳ تیر ۱۳۸۹، ۱۶:۴۷

دهقانان:

مسائل عشایر فارس در کارگروه های تخصصی بررسی می شود

مسائل عشایر فارس در کارگروه های تخصصی بررسی می شود

شیراز - خبرگزاری مهر: معاون سیاسی استاندار فارس گفت: مسائل و مشکلات جامعه عشایری در کارگروه های تخصصی استان بررسی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، حامد دهقانان در دومین همایش بزرگ هم اندیشی عشایر کشور که در روستای خسرو شیرین شهرستان آباده برگزار شد، افزود: در حال حاضر بیش از 212 هزار خانوار عشایر کوچ رو در کشور وجود دارد که جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 200 هزار نفر را تشکیل می دهد و بر اساس مقایسه آماری با سرشماری سال 77 آمار عشایر کوچ رو در کشور 9 درصد کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد باید صرف نظر از کمیت و تعداد خانوار و جمعیت عشایری کشور موضوع جامعه عشایری را به عنوان یک جامعه چند وجهی و تاثیر گذار در بخشهای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و سیاسی مد نظر قرار داد.

معاون استاندار فارس خاطرنشان کرد: امروز واقعیت جامعه عشایری در کشور یک واقعیت فرهنگی انکار ناپذیر است و آمارنشان می دهد 400 هزار نفر باسواد در این جامعه حضور دارند بجز افرادی که در حال تحصیل بوده که جمعیتی بالغ بر 260 هزار نفر دیگر را شامل می شود.

وی به اهمیت و نقش حضور بانوان در جامعه عشایری کشور اشاره کرد و گفت: در مقطع سنی هفت تا 24 سال 45 درصد جامعه عشایری در حال تحصیل هستند که از این میزان 41 درصد را بانوان تشکیل می دهند و در مقایسه با سرشماری سال 1377 شاهد 13درصد رشد سواد در جامعه عشایری کوچ رو در کشور هستیم.

وی اذعان داشت: از جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری جامعه عشایری 75 درصد فعال حوزه اقتصادی هستند و 32 میلیون هکتار مراتع علفی، 750 هزارهکتار مراتع باغی و زراعی در اختیار عشایر است و حدود 25 میلیون راس دام کوچک کشور را در اختیار داشته همچنین 20 درصد پروتئین مورد نیاز جامعه را تامین می کنند.

معاون استاندار فارس در ادامه افزود: نمی توانیم نقش جامعه عشایری را در حوزه های مختلف فرهنگی و اجتماعی نادیده بگیریم و حق نداریم به مسائل عشایر به عنوان یک مسائل حاشیه ای و دسته چندم نگاه کنیم.

دهقانان با اشاره به نقش عشایر در حوزه مدیریت استان نیز گفت: بخش قابل توجهی از مدیران استان از جامعه عشایرند و نقش جامعه عشایری در حوزه های مدیریتی، تخصصی، فنی در آینده به طور قطع تاثیرگذارتر از امروز خواهد بود.

وی ضمن انتقاد از تحلیلهای نادرستی که تلاش می کند این جامعه را به یک تهدید بجای فرصت تبدیل کند، خاطرنشان کرد: چنین نگاهی به جامعه عشایر موجب می شود که نتوانیم از این سرمایه عظیم در کشور استفاده کنیم و به همین لحاظ دولت جامعه عشایری را یک فرصت سرمایه اجتماعی بی بدیل در تمامی ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می داند.

مشاور عالی استاندار فارس گفت: تاریخ شکوهمند جامعه عشایری در قبل و بعد از انقلاب اسلامی شاهد و گواه این مطلب است که عشایر حافظ کیان کشور و بلحاظ مسائل فرهنگی اثر گذار و موثر و به لحاظ روحیه انقلابی و جهادی پیشتاز و علمدار صحنه های مبارزه بوده اند.

وی با اشاره به تاریخ فرهنگی عشایر در کشور افزود: عشایر یک کارنامه برجسته و درخشان تمدنی دارند منتهی باید ببینیم امروز ما چقدر توانسته ایم این نقش اثر گذار فرهنگی را آن طور که شایسته این جامعه است در سطح ملی ارائه دهیم.

وی گفت: با توجه به مشکلاتی که عشایر به خصوص عشایر کوچ رو در مواجهه با حوادث و سوانح طبیعی، خشکسالی، بیماریهای واگیردار و سایر موارد با آن روبرو هستند باید برای این امور برنامه ریزی های بلند مدت صورت گیرد و سهم حمایتها از عشایر برای کنترل و کاهش و میزان آسیب پذیری در حوزه مسائل پیش بینی نشده ارتقا پیدا کند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس افزود: به منظور رفع مشکلات موجود در جامعه عشایری چهار کارگروه تخصصی فرهنگی اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و معیشتی و امنیتی در استان تشکیل شده که با حضور نمایندگان عشایر استان مسائل و مشکلات جامعه عشایری در این کارگروه ها بررسی و راهکارهایی جهت حل مسائل به مسئولان داده می شود.

وی برگزاری این هم اندیشی را فرصتی مغتنم در خصوص بررسی مسائل و حل مشکلات جامعه عشایری خواند و تاکید کرد: باید یک نگاه کلان و راهبردی مبنی بر نقش تاثیر گذار و مولد عشایر در حوزه های مختلف و یک چشم انداز بلند مدت مبتنی بر راهبردهای فعال و فوق فعال ترسیم و به سمت حضور هر چه بیشتر جامعه عشایری در بخشهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حرکت کرد.

کد خبر 1111976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha